Skip to content

Ultra stylish vintage briefcase by Cavalet

  • Stylish classic.
  • Practical, lightweight & durable.
  • New old stock.
  • No keys.

195,-

Item number: 1019-032L

Features/­Kenmerken

Het van oorsprong Deense Cavalet maakt sinds 1945 luxueuze tassen en koffers. Carlo Hjort en Willy Olsen begonnen in de optimistisch gestemde jaren na de Tweede Wereldoorlog aan hun missie om het ‘reizen’ aangenamer en aantrekkelijker te maken.

Tot dan waren koffers veelal grote lompe kisten, die meestal door personeel werden vervoerd. Toen het reizen door de toepassing van nieuwe technologieën bereikbaar werd voor een groter publiek, vond Cavalet dat het tijd werd om tassen en koffers te produceren die beter bij de tijd pasten. De lederwaren van Cavalet werden lichter, praktischer en vooral visueel veel aantrekkelijker.

Dit prachtige model van Cavalet biedt volop ruimte, met twee grote binnen-compartimenten en een extern vak met een eigen sluiting. Het lichte aluminium en zwarte, onverwoestbare ‘oldskool’ vegan leather, oftewel vinyl, maakt van deze koffer een stijlvol klassiek item voor dagelijks werk of een korte weekendtrip.

Deze tas dateert waarschijnlijk uit eind jaren ’80 begin ’90, de tijd waarin ondergetekende zijn eigen Cavalet (nog altijd in bezit) heeft gekocht. Oorspronkelijk zal het externe compartiment waarschijnlijk een andere functie hebben gehad, maar een oud model 17″ Macbook Pro past er gemakkelijk in.

Specs/Extra's

Design: Cavalet
Producer: Cavalet
Origin: Denmark/Sweden
Year: 1980-1990

Material: Aluminium, faux leather
HxBxD: 36 x 47 x 15 cm.
Weight: ± 1 kg.

Condition: Used, new old stock
Vintage condition: 9/10
Features: Marked, unused, no keys
Shipping & Delivery: Standard

More information

Item number: 1019-032L

  • CONTACT me for all requests. Use the ITEM-NUMBER as a reference.
  • All standard prices exclude SHIPPING costs. Check shipping rates from Post.nl

Recent items

Dafne Stool by Rinaldi
Doria Structured Glass Ceiling Lamp
Back To Top
error: Content is protected !!